Elke dag genoeg bewegen en gezond eten en drinken houdt kinderen fit !

 

Uit onderzoek blijkt dat Buitenspelen  heel belangrijk is voor de gezondheid

en het welzijn van kinderen,

Op het speelcentrum  bieden we (bijna) dagelijks sport en spel activiteiten aan, naast het voetballen rennen de kinderen vaak achter elkaar aan tijdens  tikkertje , kegelroof en klimmen en klauteren ze op de speeltoestellen.

Tijdens het spelen leren kinderen rekening te houden met elkaar, op hun beurt te wachten, te delen en nog veel meer. Kinderen die lekker buiten spelen slapen vaak ook veel beter.

Op het Speelcentrum hebben we een winkeltje met een klein assortiment eten en drinken. We houden het assortiment “ongezonde producten” zoals bijv. snoep zeer beperkt. We hopen zo dat kinderen minder suiker en vet binnen krijgen tijdens het spelen in de speeltuin. Het liefste zouden we vers fruit, gezond belegde broodjes verkopen maar zodra we dat in het winkeltje te koop aanbieden is dat niet waar onze bezoekers voor kiezen.

We bieden binnen onze mogelijkheden in het assortiment gezonde producten aan  zoals bijv. frisdrank met 0% suiker, popcorn, slurpfruit, waterijs en tosti’s. Ouders hebben zo de mogelijkheid om te kiezen voor gezonde producten.

Af en toe een snoepje of een zakje chips moet kunnen maar hou het beperkt. Het is belangrijk dat kinderen merendeels gezonde voedingstoffen binnen krijgen zoals bijv. groente, fruit of een volkoren boterham.

Regelmatig  delen wij fruit of stukken komkommer uit en kunnen kinderen 3 x per week aanschuiven voor een gezonde boterham.

Water is het beste drankje tegen de dorst en veel gezonder dan al die zoete drankjes met veel suiker. In de speeltuin hebben we 5 waterkranen waar iedereen gratis gebruik van kan maken.

Water drinken is gezond en bovendien veel goedkoper dan al die zoete drankjes!

 

In onze speeltuin willen we graag dat kinderen gezond eten en drinken, proberen we gezonde keuzes te stimuleren maar uiteindelijk bepalen ouders het eetgedrag van hun kinderen.