Preventie en integriteitsbeleid stichting Speelcentrum Weena.

 

Binnen onze vrijwilligersorganisatie wordt gewerkt met minderjarige kinderen. Het nummer 1 uitgangspunt van onze organisatie is dat deze kinderen bij onze vrijwilligers in veilige handen zijn. Als organisatie doen wij al het mogelijke om deze veiligheid te waarborgen. Op deze pagina kunt u meer lezen over de manier waarop onze organisatie deze veiligheid waarborgt.

VOG
Elke vrijwilliger binnen de organisatie is verplicht een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport zoekt uit of er in het verleden van de vrijwilliger dingen zijn voorgevallen die reden geven de integriteit van deze persoon bij het werken met kinderen in twijfel te trekken. Zonder VOG mag een vrijwilliger niet bij ons aan de slag. 

Gedragsregels
Stichting Speelcentrum Weena heeft een gedragscode opgesteld die door alle vrijwilligers moet worden gesteund en nageleefd. Iedere  vrijwilliger en medewerker van Stichting Speelcentrum Weena heeft deze doorgenomen en ondertekend. 

(klik hier om de gedragscode te lezen)

Vertrouwenspersoon

Speelcentrum Weena wil een veilige omgeving zijn voor bezoekers én vrijwilligers. Maar waar kan je heen als je het gevoel hebt dat iets níet pluis is en je dat in vertrouwen wilt bespreken? Dan ga je naar de vertrouwenspersoon.

Onze vertrouwenspersoon is de veilige plek voor vrijwilligers, kinderen én ouders/verzorgers omdat ze in vertrouwen een luisterend oor biedt en helpt bij het zoeken naar eventuele vervolgstappen.

Voor alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van Speelcentrum Weena is het mogelijk om een beroep te doen op Miriam de Haas van Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek. Miriam is door het bestuur van Speelcentrum Weena aangesteld als externe vertrouwenspersoon. Zij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-15500978 of per e-mail via miriam@vpdb.nl. Mocht je haar niet direct aan de lijn krijgen, spreek dan een voicemailbericht in of stuur een bericht via whatsapp of mail. Zij of één van haar collega’s neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.